Asukassivut

Oletko jo tutustunut Premicon asukassivuihin?

23.12.2018
Joulunajan muistilista

Premico Kodit toivottaa asukkailleen hyvää ja rauhallista joulunaikaa. Asiakaspalvelumme palvelevat normaalisti välipäivinä ja uudenvuodenaattona. Isännöitsijämme ovat koostaneet joulunajan tärkeän tiedon joulunajan muistilistaksi, lue alta tärkeää tietoa jätteiden lajittelusta ja paloturvallisuudesta. 

Muistattehan paloturvallisuuden

Ettehän jätä kynttilöitä palamaan vartioimatta ja tarkistattehan palovaroittimien toimintakunnon.

Tietoa jätteiden lajittelusta

Joulukinkun paistorasva tai muu ruokajäte ei kuulu viemäriin tai vessanpönttöön. Rasva ja ruokajäte aiheuttavat tukkeumia putkistoissa. Jähmettyneen rasvan ja ruokajätteen voi laittaa biojäteastiaan, kun taas nestemäisen rasvan voi laittaa tiiviissä astiassa sekajätteen joukkoon. Kinkun, kalkkunan, kalan ja juuresten paistorasvan voi laittaa kiertoon myös jo kolmatta vuotta järjestettävässä Nesteen Kinkkutempussa. Kinkkutemppu muuttaa paistorasvan polttoaineeksi ja osa tuotoista lahjoitetaan vähävaraisten perheiden hyväksi. Lue lisää Kinkkutempusta ja löydä lähin paistorasvan kierrätyspiste täältä.

Lahjapaperit kuuluvat energia- tai sekajätteeseen. Ne eivät kelpaa paperin tai kartongin joukkoon, koska ne ovat päällystettyjä ja sisältävät paljon painovärejä, teippejä ja tarroja.

Rikkoutuneet led-valosarjat kuuluvat puolestaan sähkö- ja elektroniikkakeräykseen.

Uudenvuodentinat ovat vaarallista jätettä, sillä ne sisältävät runsaasti lyijyä. Vaaralliset jätteet voi viedä maksutta HSY:n vaarallisten jätteiden konttiin tai Sortti-asemalle. Uudenvuodentinat voi käyttää uudelleen myös ensi vuonna.

Tilan säästämiseksi jätekatoksissa, litistättehän pakkauslaatikot ennen keräysastiaan laittamista.

Joulukuuset kerätään pois kiinteistöjen jätetyhjennysten yhteydessä maksutta koko tammikuun ajan. Joulukuuset kerätään pääsääntöisesti biojäteastioiden tyhjennysten yhteydessä. Niissä kiinteistöissä, joissa ei ole biojätekeräystä kuuset kerätään sekajätetyhjennysten mukana. Älä katko tai nosta kuusta jäteastioihin vaan jätä kuusi astioiden ulkopuolelle. Jos kiinteistön jäteastiat ovat jätekatoksessa, jätä kuusi siististi katoksen ulkopuolelle, jotta jäteastioiden tyhjennys ei hankaloidu. Kuuset voi viedä myös itse maksutta Sortti-asemille tammikuun ajan.

Jäteastioiden tyhjennyksessä muutoksia

Jäteastioiden tyhjennyksissä on muutoksia joulupyhien aikaan. Jäteastioita ei tyhjennetä jouluaattona 24.12, eikä joulupäivänä 25.12, joten osalla kiinteistöjä tyhjennyspäivä voi muuttua.

Premico Kodit asiakaspalvelun aukioloajat

Premico Kodit viettää joulua ja toimistomme Helsingissä ja Turussa ovat kiinni 24.12. – 26.12. Helsingin toimistomme palvelee joulun välipäivinä 27.12. – 28.12. sekä uudenvuodenaattona normaalisti klo 10 – 15. Turussa vuokravälityksen asiakaspalvelu on avoinna joulun välipäivinä sekä uudenvuodenaattona klo 12 – 15. Uudenvuodenpäivänä 1.1.2019 toimistomme ovat suljettuina.

Rauhallista joulunaikaa toivottaen,

Premico Kodit