Asukassivut

Oletko jo tutustunut Premicon asukassivuihin?

Vuokrasopimuksen irtisanominen

Irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi, ellei toisin ole vuokrasopimuksella sovittu. Irtisanomisaika lasketaan sen kuukauden viimeisestä päivästä, jolloin irtisanomisilmoitus on jätetty. Esim. Irtisanomisilmoitus jätetään 26.9., tällöin irtisanomisaika alkaa syyskuun 30.9. ja sopimus päättyy kuukauden irtisanomisajalla 31.10. Vuokrasopimusta ei voida irtisanoa päättymään kesken kuukauden.

Irtisanomisilmoitus tehdään ensisijaisesti sähköisesti asiointiportaalissa. Jos vuokrasopimus on tehty useamman kuin yhden henkilön nimellä, huoneiston vuokrasopimuksen irtisanominen vaatii molempien osapuolten hyväksynnän.

Sähköisen irtisanomisilmoituksen pääset tekemään asointiportaalissamme täällä.

Electronical termination of the tenancy agreement

Mikäli irtisanominen ei onnistu sähköisesti, voitte toimittaa irtisanomisilmoituksen myös paperisena käyttäen alla olevaa PDF-lomaketta. Tällöin irtisanomisilmoitus tulee toimittaa allekirjoitettuna esimerkiksi sähköpostin liitteenä tai postitse. Pelkkä sähköpostiviesti tai puhelu ei kelpaa. Jos vuokrasopimus on tehty useamman kuin yhden henkilön nimellä, täytyy myös irtisanomisilmoituksessa olla kaikkien vuokralaisten nimet ja allekirjoitukset. Vuokralaisen velvollisuus on tarkastaa, että ilmoitus on tullut perille.

Irtisanomislomakkeen pääset täyttämään ja tulostamaan täältä.

Notice of the termination of a tenancy agreement